piątek, 21 lipca 2017

Anglicka a Slováci v boji o Euro len víťazí, aj Rakúsko je blízko postupu

Slovenským reprezentantom vyšiel úvod zápasu. Prvý polčas sa odohral prakticky len na polovici Macedóncov a domáci sa dvakrát gólovo presadili. V ôsmej minúte si na dlhý loptu Pekarík nabehol Kornel Saláta a hlavou poslal loptu do siete.

Po sérii šancí pridal druhý gól Marek Hamšík, ktorý si šikovne pohral s brankárom a skóroval do prázdnej brány. Lenže v druhom polčase sa Macedónci zdvihli a zápas zdramatiovali. O zníženie sa po rohu postaral Ademi.

Slováci ale nervózny koniec zápasu zvládli, zároveň im pomohla červená karta Hasaniho. Tabuľku vedú s 18 bodmi a po šiestich zápasoch majú zaistenú minimálne účasť v baráži.

Španieli naplno bodovali v Bielorusku, kde vyhrali 1: 0, a za Slovákov zaostávajú stále o tri body.O štvrtú výhru posledných majstrov Európy za sebou sa tesne pred prestávkou postaral David Silva.

So Slovákmi zostávajú stopercentnú tiež Angličania, ktorí zvládli stretnutie v Slovinsku. V Ľubľane pritom po polčase prehrávali. Sami nepremenili niekoľko šancí, predovšetkým aktívny Sterling sa v zakončení trápil. Naopak domáci tím sa dostal do vedenia po úniku Novakovič, ktorý šikovne obhodil Harta.

Po prestávke prevaha Anglicka pokračovala a tentoraz už ju hostia vyjadrili aj gólovo.Dvakrát sa nádherne trafil Jack Wilshere, ktorý zaznamenal prvé dva góly v reprezentačnej kariére.

"Je pekné streliť prvý góly za reprezentáciu, čakal som na ne dlho. Hovoril som, že musím góly začať dávať podobne, ako je za Anglicko dávali Gerrard, Lampard alebo Scholes, "povedal Wilshere. "Asi by som druhú strelu neskúsil, keby som neskóroval už predtým. Ale po tej bránke som si veril, "dodal záložník Ar senalu.

Slovinci síce dokázali zásluhou Pecník vyrovnať, len o dve minúty neskôr ale rozhodol Wayne Rooney. Kapitán Angličanov dal 48. gól v národnom tíme a v historickej tabuľke strelcov svojej krajiny sa dotiahol na druhého Garyho Lineker. Zároveň zabezpečil Anglicku stopercentný bilanciu z kvalifikačných zápasov.Slovinsko je druhé so stratou deviatich bodov, večer ho ale môže předskočit Švajčiarsko.

"Už je to dlho, čo Anglicko naposledy odohrala celú sezónu bez porážky, a sme pyšní, že sme to zase dokázali," povedal Rooney stanicu ITV s pripomienkou sezóny 1990/91, ktorú Angličania tiež odohrali bez prehry. "Teraz len v tom pokračovať v budúcej sezóne a zabezpečiť si Euro. Sme tím na vzostupe, "doplnil.

Veľmi dobrú kvalifikačnú formu potvrdilo tiež Rakúsko. Vyrovnané stretnutie v Moskve rozhodol podarenými nožnicami najlepší strelec austrálskej ligy Marc Janko.

Rakúšania za tiaľ stratili body iba remízou so Švédskom, odvtedy päťkrát vyhrali.Severania na druhom mieste strácajú naďalej štyri body po tom, čo aj vďaka dvom gólom Zlatana Ibrahimoviča zdolali Čiernu Horu 3: 1. Rusko je tretí s osmibodovým mankom na prekvapivé lídrov.

Skupina C:

Ľvov: Ukrajina - Luxembursko 3: 0 (0: 0)
Góly:
49. Kravec, 57. Garmaš, 87. Konopljanka.

Borisov: Bielorusko - Španielsko 0: 1 (0 : 1)
Gól:
45. Silva.

Žilina: Slovensko - Macedónsko 2: 1 (2: 0)
Góly:
8. Saláta, 38. Hamšík - 69. Ademi.

Skupina E:

Ľubľana: Slovinsko - Anglicko 2: 3 (1: 0)
Góly:
37. Novakovič, 84. Pecník - 57. a 74. Wilshere, 86. Rooney.

Tallinn: Estónsko - San Maríno 2: 0 (1: 0)
Góly:
35. a 63.Zenjov.

Vilnius: Litva - Š vajčiarsko 1: 2 (0: 0)
Góly:
65. Čiernych - 69. Drmic, 85. Shaqiri.

Skupina G:

Moskva: Rusko - Rakúsko 0: 1 (0: 1) < br> Branka: 32. Janko.

Vaduz: Lichtenštajnsko - Moldavsko 1: 1 (1: 1)
Góly:
21. Wieser - 44. Boghiu.

Solna: Švédsko - Čierna Hora 3: 1 (3: 0)
Góly:
40. a 44. Ibrahimovič, 38. Berg - 64. Damjanovič z pen.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz