piątek, 21 lipca 2017

Ružička u reprezentácie skončil. Odstupujem, ale obvinenia odmietam, uviedol

Růžička rezignoval deň pred mimoriadnym zasadnutím výkonného výboru hokejového zväzu, ktorý mal riešiť jeho odvolanie, alebo zotrvanie vo funkcii.

Médiá o svojom kroku informoval v tlačovom vyhlásení prostredníctvom právneho zástupcu Víta Kučeru.

"s ohľadom na pokračovanie mediálnej kampane, ktorá je proti mojej osobe už od doby pred domácim hokejovým šampionátom sústavne a účelovo vedená, som sa rozhodol odstúpiť z funkcie trénera českého hokejového národného mužstva. Prezidenta Českého zväzu ľadového hokeja som o svojom rozhodnutí už informoval, "píše sa vo vyhlásení.

Růžička pôsobil u národného stavkovanie online mužstva od jari 2014, keď nahradil Aloisa Hadamczika.Ten tak tiež rezignoval pod tlakom médií, avšak vtedy sa týkal výsledkov reprezentácie na olympiáde v Soči, ktorá po matných výkonoch skončila vo štvrťfinále.

Růžičkův prípad je zložitejší. Ako kouč získal niekdajší vynikajúci center pri svojich predchádzajúcich angažmán pri národnom tíme dvakrát titul majstrov sveta (2005, stavky online 2010), po návrate na jar 2014 skončil s českým výberom štvrtý na majstrovstvách sveta v Minsku a umiestnení zopakoval na tohtoročnom šampionáte v Prahe.


Vaz mu však "zlomila" kauza, ktorá sa týka jeho predchádzajúceho pôsobenia v Slavii. Tam bol Růžička v minulej dekáde hlavným trénerom a generálnym manažérom.Pred tohtoročným MS zverejnil otec jedného z mladých hráčov Miroslav Palaščák tajnú videonahrávku, z ktorej vyplýva, že od neho Ružička prijal pol milióna korún za to, že sa v klube "postará" o jeho syna, vtedy juniora.Pravdepodobnejšie je verzia, že peniaze použil vtedajší šéf na rekonštrukciu kabín štadióne v Edene, účtovne to však kvôli absencii akýchkoľvek dokumentov nemôže dokázať.

Palaščákův prípad trénerovo pôsobenia u reprezentácie neohrozil, Ružička odkoučoval májový šampionát.V utorok však Radiožurnál priniesol svedectvo ďalších rodičov, ktorí tiež obvinil Růžičku, že prostredníctvom kamaráta Jiřího Moučka požadoval peniaze za to, že sa ich deti presadí v Slavii, prípadne že je umiestni do klubov nižšej súťaže ako Most alebo vtedajší Brno (viac TU).

Růžička všetka obvinenia vehementne odmietol.

"Zdôrazňujem, že som sa nikdy nedopustil ničoho nezákonného alebo dokonca trestného. Všetky obvinenia odmietam a budem sa im brániť tak, aby som dosiahol úplného očistenia svojho mena.Rozhodol som sa však, že nebudem členov výkonného výboru Českého zväzu ľadového hokeja vystavovať nepríjemné povinnosti rozhodovať o mojom zotrvaní pri národnom tíme, a preto zo svojej funkcie odstupujem, "napísal vo vyhlásení.

"Zároveň tým získam čas na obranu proti všetkým lživým obvineniam, ktorá sa v poslednej dobe objavila, a do budúcnosti ušetrím český hokej a ČSLH negatívneho dopadu tejto pseudokauzy."

Kým reprezentáciu musí výkonný výbor zväzu nájsť nového trénera, Ružička má ďalšie angažmán isté. Hneď po šampionáte sa upísal na desať rokov extraligovému nováčikovi z Chomutova, u ktorého pôsobí jeho syn Vladimír.

stavky

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz