czwartek, 20 lipca 2017

Kotek behá tri roky. A už sa dostal na majstrovstvá Európy juniorov

Sedemnásťročný mladík, ktorému patrí 19. priečka v európskych juniorských tabuľkách, by rád nakukol až do finálového behu na 3 000 metrov s prekážkami.

"Idem tam predovšetkým zbierať skúsenosti a dúfam, že do finále nakuknem , "želá si Kotek, ktorý bude pretekať s takmer o dva roky staršími súperovi.


Aj bet 365 podľa slov trénera Petra Bahenského je účasť na šampionáte veľkým úspechom.

"David behá niečo málo cez tri roky a už sa pozrie na takúto akciu. Navyše on je prvým rokom v juniorke, takže tento rok be t365 bonus bude úspechom účasť vo finále. Za rok budeme mať väčšie ambície, "dúfa tréner Sokola České Budějovice. Práve on mladého pretekára k atletike priviedol.

"Vyhliadol som si ho na jednom zo školských pretekov v Českých Budějoviciach.Každý rok tam objavím budúce pretekárov, ale práve Dávid bol výnimočný. Pri závode mal unikátny prejav a sálala z neho chuť víťaziť. Ihneď som ho oslovil a odvtedy ho trénujem, "opisuje začiatky spolupráce Bahenský.

V jeho tréningovej skupine je až 30 bežcov. Kotek nad všetkými vyčnieva. "Na tréningu sa ich zíde maximálne desať. Navyše David má naordinovanej iné porcie kilometrov ako ostatné, takže sa dá povedať, že trénuje individuálne, "vysvetľuje Bahenský.

" V závodnej sezóne absolvujem sedem až desať tréningov týždenne.V zimnej príprave je to až štrnásť tréningov za týždeň, "dal nahliadnuť do svojej prípravy študent česk obudějovického športového gymnázia Slovenská.

Limit pre európsky šampionát juniorov Kotek zabehol hneď v prvom kole extraligy družstiev v Ostrave. "V Ostrave som časom 9: 10,52 minúty zabehol B limit a kvalifikoval sa na majstrovstvá Európy juniorov," uviedol trojnásobný majster Českej republiky v dorastencoch, ktorý sa už tento rok predstavil v Plzni na republikovom majstrovstvách.

"Pred republikou som mal zdravotné problémy a bál som sa svojho výkonu. Našťastie šieste miesto je úspech, "dodal.Práve na plzenskom štadióne mohol mládežnícky reprezentant vzhliadať k ikonám slovenskej atletiky. "Bohužiaľ môj vzor Jakub Holuša chýbal, ale pozoroval som ďalšie hviezdy - rôsolová alebo Pavla Maslák."

bet365 Do b et365 mobil švédskeho mesta Eskilstuna odletí spolu s českou reprezentáciou v utorok 14. júla. "Všetko začína vo štvrtok. Budeme mať dostatok času sa pripraviť, "hovorí Kotek.

bet365 stavky

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz